Travian HU

Vélemények, tapasztalatok a traviannal kapcsolatban. Speed szerver, s1, s2, klánok, játékosok, stb.

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Egy játékos véleménye

2007.11.04. 14:42 | apacheee | 3 komment

Dark Angel nevű játékos küldött egy vicces verset, és egy kis személyes véleményt a népekről.
A vers:

Ég a napmelegtől a Travian szík sarja,
Tikkadt háromszázannyájak farmolgatnak rajta;
Nincs egy árva oázis a tors közt kelőben,
Nincs tenyérnyi zöld hely nagy magtár, mezőben.
Faluk hűvösében tíz-tizenkét háromszázas
Támad, mintha legjobb rendin menne dolga;
Hej, pedig üresen, vagy félig rakottan,
Nagy rejtekhelyek álldogálnak ottan.
Ösztövér kutágas, hórihorgas kémmel
Mélyen néz a monitorba s benne falut kémel:
Óriás buzogányosnak képzelné valaki,
Mely az öreg földnek vérit most vágja ki.
Falunál az őrök szomjasan delelnek,
Teutonok hadával háborúra kelnek:
De felült Zuzie a Bárdosok nyakára,

Nincs, ki vizet merjen hosszu csatornára.
Egy, csak egy háromszázon van talpon a vidéken,
Meddig a kém ellát puszta földön, égen;
Szörnyü vendégoldal cseng araszos vállán,
Pedig még buzogányos sem pehelyzik állán.
Széles mezőkre messze, messze bámul,
Mintha más falukra vágyna e határrul;
Azt hinné az ember: élő teutonfa,
Ütve ,általútnál' egy csekély halomba.

És a törzsi vélemény:

Sokaknak a legnagyobb fejtörést az okozza, mégis melyik népet válasszák ki a játék elején, vajon melyik a legjobb. Sokan sok véleményen vannak, veszekednek, érvelnek. De úgy vettem észre, elég sok dolgot nem emlitettek meg. Kis összefoglalómban szeretném leirni az én álláspontomat, és a meg és meg nem emlitett tényeket.
 
Az én kedvencem a római, alapból szimpatikus nép, és  azért is szeretem mert mehet egyszerre két épités...
DE
 Ezzel az elején SEMMIT nem érek, mert nincs is annyi nyersanyag, hogy egyszerre két dolgot épitsek.
 Viszont most, ahogy már nagyok a faluk, pörög a termelés, telnek a raktárak,  nagyon jó hogy egyszerre mehet egy a belső faluban és a bányáknál, hogyha telnek nagyon a raktáraim, benyomok két fejlesztést és kész.
 A germánnal  jó farmolni, de az elején  ha  elkezdik farmolni, na, akkor nem sokra megy a germánságával. Főleg az elején, mindjárt fejleszteni kell védő egységet.
 Ezért jó a római légió univerzialitása (hmmm szép szó)
 Gall annak jó, aki (az elején természetesen) teljesen nyugis, mert azzal aztán lehet védekezni. És kicsit később is jó, amikor még mindig az elején vagyunk, de már kezdik az emberek egymást rendszeresen támadni. Na, ilyen esetben nagyon jól jön néhány phalanx :)
 A végén már mindegy hogy gall vagy germán vagy, hisz a rejtekhely nem ér semmit, és a legerősebb egységek ki vannak fejlesztve.
 Viszont lehet, hogy sokat számit hogy a rómainál két épités mehet egyszerre. Csak azok a drága egységek... :)

Köszönjük Dark Angel-nek. :)

Egy játékos véleménye

2007.09.12. 20:16 | apacheee | 2 komment

Ebben a hónapban még nem irtunk semmi véleményt, nincs semmi különleges. Don Lino még mindig az MH vállán sír, profilon keresztül paanszkodik a nagyvilágnak. Én még mindig kitartok az adminok mellett, no de mindegy. Ez a bejegyzés nem erről szól. :)
Kaptam egy e-mailt Gabriellától, travianos játékostól. A véleményét és tapasztalatait írta le, ezt osztanám meg veletek. Álljon itt cenzúrázatlanul (nincs rajta mit cenzurázni. :)):

"Szia!
Böngészés közben bukkantam a blogra,és nagyon megtetszett.Szeretném Én is elmondani travianos tapasztalataimat.2007.augusztus 03.-án regisztráltam a játékra.Meglehetősen érdekes vidékre kerültem.A közvetlen szomszédom egy,a top100-as lista középmezőnyében elhelyezkedő erős klán igencsak feltörekvő tagja volt,mellette elszórva a klán többi tagja.A falvam beékelődve közéjük és egy másik nagy klán közé.Bevallom,az első 1-2 hétben tetszett a játék.De azért olvasgattam a fórumot,ezt-azt.És egyre jobban nem tetszett az,amit láttam és olvastam.Magyarán,egyre jobban ment el a kedvem.Igenis jó játék lenne,de az aranyvásárlás  teszi tönkre.Nagyon sokan nem használják az eszüket,az aranyak adta előnyökkel,a klánok védelmével és mások kifosztásával próbálnak előre jutni. Ami végül megadta a befejezéshez az utolsó lökést,az az volt,hogy egyesek még attól sem riadnak vissza,hogy feltörjék mások jelszavát.Na nem.Érte már idegen behatolás a gépemet,erre már végképp nem volt szükségem!
Visszatérve egy hónapos közszereplésemre,elmondom hogyan alakult.Miután eldöntöttem,hogy megyek,meg az igazsághoz tartozik,hogy mostanság nem is nagyon érnék rá a faluval foglakozni,gondoltam tegyük egy kicsit érdekesebbé a dolgokat.Lássuk,mennyi eszük is van valójában!A szövetsége és védelme semmit nem ért,erre nagyon gyorsan rájöttem.Még az üzeneteket sem egy személy írhatta,a stílusaikból ez világosan látszott.Eljátszottam a naiv,felháborodott kislányt,aki mindenkitől védelmet koldul.Mivel gyorsan fejlődtem,nem is tudtak többet rabolni,akármekkora sereggel jöttek,azt nem engedte,hogy más klánba belépjek.Igaz,akkor már nem is akartam.Voltak azért aranyos húzásai.Pl. támadás előtt küldött át 2000 nyersanyagot,hogy megtudja,mekkora rejtekhelyeim vannak!Mert a termelésem átlagon felüli volt.Egy hónap alatt 204 fő,fosztogatás nélkül!Az első aranyakat felhasználtam,szerintem azt mindenki megteszi.És egyszer kellett vennem,mert sajna elszámoltam magam a búzával,és pont támadás ért,de nem akartam még menni. Az utolsó 10 aranyat a csak a törlés napján dobáltam szét.Aztán elültettem a bogarat a fülébe,hogy egy nagy és erős klán beépített embere is lehetek.No és öcsike!Miután elutasítottam az ajánlatát a belépésre,kicsit ideges lett és a földdel egyenlővé szeretett volna tenni.Megpiszkáltam az önérzetét egy kicsit.Erre a válasz:XD,te kis ribi(sic)!Majd leestem a székről a nevetéstől,amikor elolvastam az üzenetét!Aztán elhelyeztem némi fenyegetést is,hogy visszajövök másokkal,és megmutatom,hogy milyen az igazi játék.Azt is elhintettem egy párszor,hogy törlök.Tehát amikor tényleg töröltem és ezt meg is írtam a szomszédomnak,még akkor sem támadtak meg.Pedig volt olyan nap,amikor direkt ott hagytam több ezer nyersanyagot.Totál ellentmondásos üziket írtam,soha nem tudhatták hanyadán állnak velem.Nagyon kezdett már az is bosszantani,hogy csak a kicsiket fosztogatják,egymásnak nem mernek menni.Ha mégis,rövidesen szövetség,mnt!Ki sem látszanak már belőle.Végül eljött az utolsó nap,az utolsó órák,és némi gonoszságból megírtam az igazságot a szomszédomnak.Nem tudtam ellenállni,ha már annyira okosnak képzelték magukat. Én így jártam.Csak azt tudom tanácsolni,hogy aki szereti az eszét használni,nem az agresszió az egyetlen fegyvere,az ne játszon ezzel a játékkal.Vagy ha igen,ne egyedül tegye,hanem keressen hasonló kategóriájú társakat.Mert azért itt is igaz még a mondás:Többet ésszel,mint erővel!
Köszönöm,hogy meghallgattál.
Üdvözlettel:Gabi"

A következő e-mailjében is írt egy kis tapasztalatot:

"Ez a játék tényleg a pénzről szól.Nem tudom,hogy igaz-e,de láttam egy fórumon vki plusszos egyenlegét (az illető rakta ki),és kb.11000 aranya volt.Na most én is tudok számolni,és ez az összeg sok ember több havi jövedelmének felel meg.Nem mondom,hogyha játszanék, én is biztosan vennék időnként aranyat,1-2 e Ft még beleférne.De nagyon sokunknak élnünk is kell,fizetnünk a rezsit,a számlákat,stb.Az,hogy egyesek ennyi pénz tudnak költeni erre a játékra,behozhatatlan előnyökhöz juttatja őket a többiekhez képest.És van még valami,ami nagyon piszkálja a csőrömet,bár rettentő jókat is tudok szórakozni az "emelkedett" stílusú replikázásokon.Ez a hangnem.Elképesztő,hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak.Pl. a fórum színvonala időnként tényleg óvodai.Én azért keveredtem a travianra,mert jókat hallottam róla.Gondoltam,van most egy kis időd,nosza próbáljuk ki.Összeségében tetszene,ha nem volnának bizonyos zavaró tényezők.Itt nem csak arról van szó,hogy "pusztuljon a férgese",hanem sokunk igényét esetleg nem elégíti ki az itt megtalálható stílus és mószer.A csalásra,hazudozásra,fenyegetőz
ésre és ordenáré beszédre ott van a való világ.Ez csak egy játék.Úgy is kellene kezelni,és lehet,hogy sokkal többen találnának benne örömet,ami valószínűleg a játék minőségén is meglátszana."

Sajnos még nem talált ki senki olyan módszert amivel megelőzhető lenne az ilyen, hogy elvegyék egyesek a többiek kedvét. Az jó módszer lenne, hogy a top 5-10 klán nem szövetkezne, és nem kötne MNT-t egymássl, így nem a náluk kisebbeket keresnék, hanem beérnék az ő korosztályukkal is (pl nem 7ezerrel kevesebb lakosuakat támadnak ,hanem csak 500-al). De ezt pedig nem lehet ellenőrizni, mert megbeszélés alapján még lehet szövetség, amit az MH nem tud megakadályozni és ellenőrizni.
Ha valakinek lenne alkalmazható ötlete, megírhatja. :)

Köszi hogy elolvastátok.

Címkék: apache

Az nyugis játék titka

2007.08.29. 11:36 | tetra | 13 komment

Maximus megkérdezte tőlem, mit javasolok neki, melyik törzzsel legyen az új, s3 jelzésű szerveren, miután nem szán rá annyi időt, mint amit a speed követelt tőle. A válaszom kicsit kusza, de megosztom veletek, hátha hasznát veszi valaki :) Szia! Hát, elég komplex kérdés, járjuk kicsit körül ;) Ugye, az a kérdés, hogy mivel tudsz a lehető legkevesebb idő befektetésével a lehető legjobban eléldegélni. A germán sok véleménnyel ellentétben nem egyértelműen támadó törzs, bár arra is kiválóan alkalmazható, a paladin-lándzsás kombó nagyon ütősen tud védeni a gyengébb falak alatt is. A gallt semmiképpen nem javaslom, mert a védői drágábbak/kevésbé hatékonyak, és ugyanúgy csak egyet tud építeni egyszerre. Gondolom abban egyetértünk, hogy a csapda + dupla rejtek semmire nem jó :) A római... a római az én szívfájdalmam, mert szeretem őket a történelemből, és itt is erősek, csak mégsem. Túl sok idő felállítani egy sereget. Azzal viszont nem értek egyet, hogy fosztogatni csak lovasokkal lehet, ezen a szinten ahol pl én vagyok, semmit nem számít a sebesség, mert 80-160k nyersanyagot egész egyszerűen nem lehet kimenteni előlem :D Egy idő után a farmjaid kénytelenek átállni az aktív védelemre, mert ki fognak termelni a rejtekhelyükből, és te is rájössz, hogy a kicsiket nem éri meg fosztani... ettől gyönyörűen fejlődik a hősöd is :) Tehát, kicsit összefoglalva: az elején mindegy, mivel vagy, mert ha jól játszol, nem fognak megtámadni(mindenki kisebb lesz), míg a végefele attól függ, mit szeretnél. Ha aktívan részt akarsz venni a világcsoda-projektben, akkor semmiképpen ne legyél rómaival(vagy ha mégis, akkor törődj bele, hogy te testőröket fogsz adni a dologhoz, és nem támadni...), ha viszont nem, hát, akkor tulajdonképpen mindegy :)

Címkék: s3 legjobb nép

Új szerver !!!!!

2007.08.28. 00:25 | apacheee | 5 komment

És igen, indul egy új normál magyar szerver pár nap mulva!
Regisztrálni augusztus 29-én 6:00-tól lehet, de aktiválni és belépni csak augusztus 31-én 6:00-tól lehet.
További információ: http://forum.travian.hu/viewtopic.php?t=345

Én ott leszek a kezdésnél, remélem Ti is jöttök. :)

Címkék: apache s3

Speed szerver akta

2007.08.26. 12:30 | apacheee | 10 komment

Üdv mindenkinek!

Mikikee kérésére összeszedtem pár dolgot arról a bizonyos 'Speed szerver aktá'-ról.
Aki játszik az biztos ismeri a két nagy klánt: Pannon és FeketeS. Én ugy vettem észre hogy ebben a dologban a FeketeS nem vett részt, ugyhogy róluk most nem lesz szó.
A Pannonnak pár erősebb tagja (Madzin, Don Lino, Maria Teresia P) megunta hogy a Pannonból kiszivárognak olyan hírek amiknek nem lenne szabad, pl Támadások időpontja célja, stb. Így kitalálták hogy csinálnak egy klánt OMEN néven. Don Lino nem állt oda, mert az kicsit feltünő lett volna. Hanem Madzin és Maria Teresia P kiszállt a Pannonból, és megalapították az OMEN-t, amibe toboroztak Pannon elleneseket. Az OMEN pár nap alatt az egyik top klán lett, sorra születtek az alklánok, hogy mindenki beférjen. Minden klánnak elterjesztették hogy az OMEN pannon ellenes, és most vagy soha kell megdönteni a Pannont, mert utána késő lesz. Sokan elhitték, és átálltak.
Mikor már mindenki várta hogy mikor támadnak már, akkor Madzin kilépett, megalapította a Pannon egy új alklánját, és Maria Teresia P pedig visszaállt a pannonhoz. Nagy fejetlenség mindenhol, közben a Pannon klánleírásába kikerült hogy az OMEN egy csapda volt, és ott vannak az árulók. Az összes szövetséges klánnak megírták hogy mindenki támadja őket, és csináltak egy halállistát. Az ezen lévőeket bárki támadhatta.
Mikor a multihunter is megtudta hogy ilyet csináltak, zárolta Madzint és Don Linot. A beszélgetésüket ne mtudom, de ha tudnám sem irnám ki ide, mert az csak rájuk tartozik. De az biztos hogy zárolva lettek (én is leteszteltem :)), pedig nincs ilyen írott szabály hogy ne lehetne ilyet. Ezen Madzinék felháborodtak, és előszőr vitatkozás lett a multihunter és a sértettek közt, majd tárgyalás, végül megoldodott azzal az egész, hogy a multihunter feloldotta a zárolást, Madzinék pedig bocsánatot kértek a travian fórumon.
Az OMEN jó néhány tagja még most is tartja magát, köztük Szolával, aki nemrég verte le jó pár Fekete tag támadó seregét.

Ha valaki máshogy tudja, az írja meg egy hozzászólásban. Köszi.


Személyes vélemény:
Az OMEN-es ötlet jó, csak engem kicsit emlékeztet a haláltáborokra, mert itt is összegyűjtötték az embereket, majd a fél szerver rájuk vadászott. Szerintem sem volt valami etikus egy ilyen tett, de a multihunternak akkor sem kellett volan beleavatkoznia. neki az irott szabályok betartása a cél, nem pedig azt eldönteni hogy mi az etikus és mi nem.

Mindenesetre a finn szerveren van egy nagyon jo megoldás erre, egy multihunter klán. 3 multihunter van egy ADMIN nevű klánban, és az egyik MH lakossága kicsi (ő kezeli a leveleket, stb.) másik kettőé pedig a topban van. Gondolom ők büntetnek katapultozással, támadással, stb. Szerintem jó ötlet, ha jól van megcsinálva.)
· 1 trackback

Címkék: pannon apache speed

s1 szerver leállás

2007.08.21. 15:42 | apacheee | 5 komment

Ma nagyon sokan írták a travian fórumra is, hogy szerver leállás van. Sőt, még ide is jött egy bejegyzés, hogy akit érdekel, leállt a szerver. :)
Szvsz akit érdekel az hogy leállt egy szerver, az már látta, aki meg nem látta, azt meg nem igazán érdekli. De azért köszi a megjegyzést. :)

Na tehát gondoltam ide is leírom az infókat amiket szerzek, hátha igy kevesebb az értetlenkedés. Fórumon is leírtam hogy mi a helyzet, kb 2 perccel utána: "Nem tudok bejelentkezni! Mi a baj?" De ezt már megszoktuk, hogy egy hozzászólást sem tudnak visszaolvasni. :) De itt most nem is ez a kérdés.

Mikor láttam fórumon is hogy senki sem tudja mi van, egyből a jó öreg MSN-hez fordultam, és megnéztem hogy a travianos admin fenn van-e MSN-en. Ritka pillanatok egyike, ugyanis elérhető volt (MSN címét nem adom meg senkinek az engedéyle nélkül).
Ebből arra következtettem biztos épp internetnél van hogy frissitik a szervert, stb. De mint kiderül, ő sem sokat tudott erről, a német fejlesztők állították le, és annyira elfoglaltak voltak hogy még nem tudtak váalszolni.
Ekkora már annyira eldurvultak a fórumon a pletykák, hogy meghekkelték a szervert, olyat is olvastam hogy betörtek a szerverszobába, stb. Az admin irt is egy hozzászólást hogy nyugi. Természetesen pár perccel utána: "Nem birok belépni az egyes szerverre! Mi a hiba? Nagyon fontos!!"  Na igen, értő szövegolvasás. :)

De most leírok pár infót, amit a fórumra is leírtam:

A német fejlesztőknél egy kis hardware hiba van. Már javítás alatt van a probléma, szerintem (remélem) ma meg is lesz. A falvak és a felhasználók nem törlődnek. Kártérítésről nem lesz szó, tehát nem fog kapni senki aranyat, stb. És nincs szó hackelésről, ilyesmi. :)

Szóval minden rendben lesz, mindenki maradjon türelemmel, dolgoznak a hibán.

Szerkesztés: a probléma megoldodott. :)

Címkék: s1 apache szerverhiba

Klánok

2007.08.19. 21:33 | tetra | 2 komment

Fórumos és játékbeli tapasztalataim már nagyon bizsergettek belülről, de valami összefüggéstelen anyázáson és szídalmazáson túl nem nagyon tudtam jutni magamban a klánokkal, pontosabban sok ember fejében élő klánképpel kapcsolatban. Most egy poszt formájában szeretném kifejezésre juttatni a véleményemet. Szóval vannak a travian világában klánok. Ellentétben sok más játékkal, itt a klántagság nem kötelez semmire(nem teljesen igaz: a farmolás klánon belül kereskedelemnek számít), és nem is nyújt semmi kézzelfoghatót. Rendben van, nagyon hasznos, hogy látom, mikor támadták meg a farmomat legutóbb, meg szép rendezett, de az adminisztráción kívül nem nyújt semmit. Nem ad bónuszokat, tulajdonképpen nem köti össze a játékosokat. És itt bújik meg a csalafintaság. A traviban mindennél többet számítanak az ismeretségek, haverságok, lévén ezeken alapszik minden stabil klán, és ez nem véletlenül van így: sokan panaszkodnak a nagy giga-klánok miatt, akiknek 20 alklánja és testvérklánja van, hogy összefogják az egész szervert, és szegény kicsik nem tudnak semmit tenni, pedig ezekben általában semmi erő sincs. A klánoknak általában csak a neve adja az erőt, de ha odacsapna valaki, összeomlana mint egy kártyavár. Magam sok ilyen klánt túléltem, ha valakinek ismerősek a Useless, "V, mint Vérbosszú", UNITED nevek, ezek mind a "lufi" kategóriába tartoztak, ki is pukkadtak hamar. Nemrég valaki megkérdezte a fórumon, mi kell a jó klánhoz, hogy fejlődjön. A kérdésfeltevésből látszott, hogy a kisklánok kliséire volt ráállva, ahol a legfontosabb a szabályzat és a pozíciókhoz szigorú jog- és kötelességlista tartozik. Mindez persze marhaság, ahány működő klánt láttam, az mind több-kevesebb(inkább kevesebb) hivatalos szervezettséget(volt diplomata vagy külügyes vagy valaki, akivel lehetett beszélni, talán még a klánvezér is meg volt nevezve) mutatott, és közben a döntéseket egy 3-10 fős nem hivatalos vezetői réteg hozta, akik rendszeresen kommunikáltak egymással valamilyen formában. Szóval elmondtam neki, hogy elsősorban az összetartozás érzése kell meglegyen, mert ha a tagok nem segítik egymást, akkor ott vagyunk, ahol a nagy lufi klánok, csak nekünk még a nevünk sem elrettentés. Ezzel elérkeztünk a következő részhez: sokan, nagyon sokan szánalmasnak, dicstelennek és gyávának tartják azokat a játékosokat, akik a klántársaikra támaszkodnak. Akivel legutóbb beszéltem azt mondta, van klánja, de ő bizony nem kérne segítséget, akkor sem, ha nem bír el egyedül az ellenfelével. Nagy szemekkel nézek a monitorra, megszoktam már a fórumon a debil embereket, de az emberi hülyeség ilyen fokú megnyilatkozása még engem is megdöbbentett. Felesleges, mert úgysem válaszol senki, de azért felteszem a kérdést: akkor mégis minek klántag, ha utána nem várja a segítséget a társaitól?? No összefüggéstelenség megvan, anyázás kimaradt ;)

Címkék: s1

s1 pályafutás

2007.08.13. 19:56 | apacheee | 3 komment

Már régóta nincs bejegyzés, ezért gondoltam írok egyet az s1-es pályafutásom kezdetéről.
Magáról a travianról előszőr véletlen hallottam. Épp rákerestem googleban az ősi római fegyverekre (mindig is szerettem a régi római fegyvereket, pl ballista, lángszóro, stb.), amikor is megtaláltam a traviant. Gondoltam még egy hülye játék, de egy hónappal ezután egy hirdetésen megint találkoztam, ezért adtam neki egy esélyt.

Regisztráltam az s1-re, és elolvastam a travian súgót, az angol nyelvű FAQ-t, és a fórumot is olvasgattam. Egész jó környékre kerültem, nem volt nagy lakosú a közelben. Egy játékos volt közvetlen mellettem, aki egész jó tempóban fejlődött, fej fej mellett hagytuk le a többi játékost. Közben az osztálytársam is regisztrált, és pont átlósan mellém került. Ennek örültem, de még mindig nem hagyott nyugton az aki mellettem volt. Írtam neki hogy kössünk békét, meg ilyenek, de nem válaszolt. Szó mi szó megijedtem, nem szerettem volna hogy pont mellettem levővel háboru legyen, gyorsan létrehoztam egy klánt, ahova bevettem az osztálytársam. A környéken ez volt az első klán, és gyorsan meg is fenyegettem azt aki mellettem volt(persze nem durván), hogy álljon be a klánba, különben meg kell támadjuk, mert "potenciálisan veszélyes". :)

Visszairt hogy beáll, de amugy se piszkitott volna a közvetlen közelében. Azóta persze kiderült hogy nagyon jó fej, és közben mások is jöttek a klánhoz, diplomácia és szerintem jól áll, így nem vagyunk egy elveszett klán a környéken. Persze a TAPS-al és a többivel nem vehetjük fel a versenyt, nem is akarjuk, de a környéken jól állunk.

Most megalapult a második falum, így ha speedet abba hagytam is (amit mindenképpen megtettem volna, tul sok időm ment el vele), s1-en még játszom. Így jut időm a fontosabb dolgokra is, nem csak a travianra.

Most kapott az egyik szövetségesünk egy igen poénos hadüzenetet, de arról majd máskor. :)

Címkék: s1 apache

A travian - játék vagy drog?

2007.08.08. 22:17 | LGx (törölt) | 6 komment

Üdvözlet!

    Gondoltam írok valami hosszabb eszmefuttatást arról, én hogy látom
a traviant. Először is tisztázzuk, a travian nem egy stratégiai játék :)
A travian egy árucikk. Azért jászhatsz ingyenesen, hogy rászokj, és
használj aranyat. Mert ugye az arany a lényeg. Ha aranyad van, kapsz
bónuszokat. Ha aranyad van azonnal befejeződik az építésed (ami még
a speed serveren is elég sok idő, ha a magasabb szintű épüéeteket
nézzük...). A lényeg hogy fizess, minél töbet, és ülj előtte minél többet
hogy hamarabb elfogyjon az aranyad, ergó fizethetsz megint :) Aki
stratégiát akar játszani, vegyen egy sakkot. Aki stratégiázni akar, az
pókerezzen vagy tarokkozzon. Tucatjával vannak jó stratégiai játékok
(Age Of Empires, Command & Conquer sorozat, StarCraft...) amiket
szintén lehet multiplayerben játszani, a különbség hogy csak egyszer
kell fizetned értük. És szebbek is :) Amúgy beszerezheted mindet
ingyen is, persze ez nem legális, de így is játszhatsz (nincs multihunter
aki elkap). Nos akkor jogos kérdés, hogy kik játszanak a traviannal?
Mire jó akkor? Agressziólevezetőnek mindenképp. De veszélyes is,
mivel az egyik "mellékhatása" éppen az agresszió... És a valós életbeli
kapcsolatok széthullása...

    - Apa, csak még egy órát had travianozzak, rögtön felépül
a palotám, gyárthatom a telepest, holnap megcsinálom a házimat...
    - Rendben kisfiam, de utána enyém a gép, nekem is kell építkeznem,
meg le akarom gyakni azt a paraszt kiscsávót aki írt hogy ne farmoljam.
Igaz megígértem anyádnak hogy elviszem vacsorázni, mert ma van a
házassági évfordulónk, de nem akarom sokáig váratni a cesarisaimat,
ma éjjel vér fog folyni... Mellesleg ha jól viselkedsz, apu bevesz a
klánjába.

    Csak az játszon traviannal aki nem éli bele magát. Csak az játszon
traviannal aki el tudja viselni hogy a hetek, hónapok alatt felépített,
szívéhez nőtt kis faluit bármikor elveszítheti. Csak az játszon traviannal
akinek a Carmageddon túl véres, a Sims meg túl békés :)

    Végezetül... Nem, nem lebeszélni akarlak a travianról. Nem, mert
úgyis megnézed, csakazértis :) Csak szólok előre hogy mire számíts...
És ha egy kis eszed van, mielőtt ráklikkelsz a travian linkre, elhívod
vacsorázni a kedvesed :) Segítesz a fiadnak leckét írni. Megírod a házi
feladatodat :) Elviszed moziba a barátnődet... És mikor ezeket teszed,
és tényleg azokra figyelsz akik körül vesznek téged, egy percig sem
fogsz gondolni a travianra :) sőt másik játékra sem. Mert benne vagy
a nagy játékban, amit életnek hívnak. Megnyugodhatsz, itt is lehet
csalni :P Sőt itt lehet csalni igazán. De egy valamire ügyelj:

Te vagy saját magad Multihuntere!

Ujra itthon

2007.08.08. 18:32 | apacheee | Szólj hozzá!

Heló!
Most hazajöttem nyaralásból, első dolgok közt volt megnézni a falumat kik kapkodták szét. Főfalumat valahogy elfoglalta egy kisgyerek -levelezések alapján annak tűnt-, és a legnagyobb falumat pedig egy személyes szövetséges. Az utóbbinak örülök, az előző pedig hidegen hagy. Ugyis abbahagytam, kicsit sajnálom hogy elfoglalták, de legalább nem az aki elől menteni akartam.

Sok helyen olvastam h menjek ide-oda a blogommal, amiben csak azt irom milyen szar a Pannon és Fekete klán. Nem ez volta célom, hanem a travianról átlagosan irni, ezért akartam több szerzőt is hivni, hogy tele legyen sztorikkal, stb.
És akkor most itt is mondom, nem csak személyes üzenetekben:
Nekem nem az említett klánok tagjaival van gondom. Nagy részüket nem is ismerem. Nekem magával a szervezéssel, az irányitással, elvel, stb. van gondom. De mivel már nem is travianozok, és nem is akarják egyesek h írjak a klánokról akár jót akár rosszat, akkor nem. Ugyanis pont most akartam egy pár jót írni, mert nem csak rossz van abban a klánban, csak azzal kezdtem.
De maradjatok magatoknak akkor.....

Címkék: pannon apache speed feketes

T.A.P.S.

2007.08.04. 20:04 | tetra | 2 komment

Hmm, Apache kollégám írt egy elég sötét posztot, akkor most írok egy talán vidámabbat, kicsit más( az átlag pórnéphez képest) szemszögből bemutatván az s1 legeredményesebb, legütősebb klánját, a Homokozót, azaz T.A.P.S.-t. Kezdjük ott, amikor megismerkedtem a keménymaggal. Még a BM tagjaiként voltak jegyezhetők, a GiA(a mIZu elődje) pedig a BM testvérklánjának számított, így egy közös akció során kerültem kontaktba velük. Az első benyomás meglehetősen vicces volt, msn beszélgetés, első sor amit meglátok: "anyád". Meglepő volt, de Naturaleval ellentétben nem háborodtam fel... ;) Ez volt az a beszélgetés egyébként, amin eldőlt véglegesen, hogy a TAPS megalakul, itt kapta a nevét("Homokozó") is, szóval mondhatni láttam, mikor fogant a klán, sőt, a születését is végignéztem, s mondhatni megrázta a szervert, a BM összeomlott, a Useless szintén, s a porból felemelkedett az új rend, mely azóta stabilan tartja magát. Röviden ennyi a történet, most hadd meséljek egy kicsit Mitanniáról, az egyik legfanatikusabb tagról, s még inkább a bekerüléséről, jól jellemzi a TAPS jó tagválasztását. A TAPS azért tud ilyen erős lenni, mert a tagjai motiváltak, agilisek és a vezetők jó érzékkel választják ki az új tagokat. Halott klánoktól szívják el a rátermett tagokat, szabadúszókat vesznek fel, s eddig úgy látszik, nagyon is jól választanak. Mitannia a GiA klán kebelén kezdte a komolyabb pályafutását, de belső ellentétek okán ez az együttműködés felbomlott, és mikor a GiA mellett megalakult a mIZu klán, s a tagok sorban átléptek, Mitannia fővárosa ellen masszív katapult támadás indult meg, mivel ha meglesi valaki a térképet, mondhatni kritikus helyen van a klán szempontjából. Azonban a támadás nem tudott soha kiteljesedni, mivel a TAPS szinte azonnal felvette tagjai közé, s a GiA/mIZu nem volt abban a helyzetben, hogy ellentmondjon az ismert képességű és erejű játékosokkal játszó nagy klánnak. Akkoriban ez zavaró volt, mondhatni, tüske a klán lelkében, de visszatekintve, jól járt mindkét fél: mi megszabadultunk a klán belső feszültségeit generáló emberektől, és egy erős szövetségessel gazdagodtunk. A TAPS klán nem rombol ok nélkül. Aki ezt állítja, az hazudik, ellenben sok embernek csípheti a szemét, hogy erősek és ott is ütnek, ahol látszólag nincsenek is jelen, s nem félnek bevetni a katapultjaikat a céljuk érdekében. Nos, remélem nem lett túl személyes a post, de mindenképp egy más szemszög, azt hiszem :)

Címkék: s1 taps

Bevezető

2007.08.04. 16:50 | apacheee | 3 komment

Heló!
Gondolom minden blog olvasó ismeri a travian speed szerverén a két legnagyobb klánszövetséget: Feketék, és Pannonosok.

Annak aki nem ismerné, egy rövid leírás: Még régen, a szerver indulása körül megalakult egy csomó klán, köztük a Pannon és a FeketeSereg. Pannont Don Lino alapította, a FeketeS-t LionroaR. Utána egyre rősebbek lettek, és már nem volt elég nekik a 60 fő, ami a maximum létszáma egy klánnak, hanem szép lassan megalapultak az alklánjaik: a Pannon 2, Pannon 3, FeketeA, FeketeH, FeketeV, FeketeT.
Mostmár ott járunk hogy ezek a klánszövetségek szövetségben vannak egymással, és annyia uralják az egész szervert, ami nem is lenne baj ha normális tagokból állna, de annyira elbizzák magukat egyes tagok, hogy azt gondolják nekik mindent szabad. Abban lelik örömüket hogy az újakat, kisebbeket, amik soha még egy levelet sem küldtek neki, lekatapultozzák, tönkreteszik a munkáját.

Így jártam én is, beléptem egy olyan klánba ami valamiért nem tetszett a Feketéknek és Pannonosoknak (talán az alapító modora miatt). Ezért a fent emlitett szövetségek, 8 klán (kb 480 játékos) nekiesett annak a klánnak, aminek 60 tagja volt. Lehet gondolni mien fair harcok voltak, nagyon sokan törölték magukat. Nagyon örültünk annak, hogy egy hónapja fejlesztjük, tápoljuk, építjük a falunkat, soha egy rossz szót nem szóltunk nekik, erre teljesen tönkreteszik az eddigi munkánkat.
Nekem már a falvaim naggyát leamortizálták, már elment a kedvem a traviantól. A vezetőiknek hiába írunk üzeneteket hogy miért támadnak, csak annyit tudnak válaszolni hogy "Nem birod elviselni a vereséget, mi??". Persze ez a jobbik eset, legtöbbjük még arra sem méltat hogy váalszoljon, hisz mi csak halandó emberek vagyunk, hogy merünk szólni az olyan nagy isteneknek, mint ők? Ahelyett hogy a való életüket élnék, sokan havi 100ezret költenek egy nyamvadt játékra, csak azért hogy elmondhassák magukról: "Igen, én tönkretettem több mint 100 ember játékát."
A legjobb az amikor büszkén kiirják a profilukba hogy kiket üldöztek el a szerverről. Ehhez gratulálni tudok.
Egyenlőre ennyi....

Címkék: pannon apache speed feketes

Kezdjük is el...

2007.08.03. 21:42 | apacheee | 6 komment

Na megnyitottam ezt a blogot. Ilyen még nincs szerintem.
Aki nem ismeri a traviant, az nézze meg itt: www.travian.hu
Ebbe a blogba az ottani emlékeket (nem mindig jó), és véleményeket irjuk, leginkáb a Speed szerverrel kapcsolatban. Ha te is megosztanád a véleményed, akkor írj egy e-mailt: boy.street[kukac]gmail[ponty]com

Üdv!
u.i.: Hamarosan uj szerzők is csatlakoznak.

Címkék: apache speed